Șeful Aparegio Gorj, reacție la nemulțumirile cabanierilor din Rânca: Nu putem îmbunătății situația în acest moment

Lipsa apei din stațiunea montană Rânca creează un scandal departe de a fi stins. După ce cabanierii s-au plâns că nu au apă de săptămâni bune și au cerut demisia șefului Aparegio Gorj, își mai doresc să fie și despăgubiți în urma rezervărilor anulate. Traian Pătrășcoiu, șeful Aparegio Gorj, spune că vor fi făcute investiții, însă problema apei nu va fi rezolvată în totalitate.

Liderul cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că vrea ca Traian Păstrășcoiu să plece acasă pentru că nu a găsit soluții pentru lipsa apei din stațiune. ”La o întâlnire cu directorul de la Aparegio Gorj, în toamna anului trecut, s-a spus că sunt aproape 600 de locații care plătesc apă. Cu acești bani, sute de milioane, nu ai putut să faci nimic? Nici măcar un bazin de colectare sau o conductă. Se pot face multe, dar toți așteaptă să vină elefantul PNRR, să înhațe din banii de acolo. Cerem demisia, efectiv. Nu au făcut nimic”, a spus Constantin Pănescu.

În replică, directorul Aparegio Gorj spune că problema lipsei de apă trenează de mai multă vreme în stațiune. Branșările ilegale la rețea și consumul excesiv, acestea ar fi principalele motive. Cât despre investiții, Pătrășcoiu spune că vor fi demarate în primăvară. O altă problemă ar fi că în stațiunea montană s-a construit haotic, cabanele au fost așezate peste conducte, iar angajații de la Aparegio nu pot interveni.

”Noi avem în master plan prinsă o investiție pentru anul acesta. Mai avem și o promisiune de înmagazinare. Ne-a prins și vremea așa cum se întâmplă în România. Ne-a prins înghețul fără să dea ploaie. Solul a rămas înghețat, iar apa este constituită în zăpadă. Până nu se topește zăpada, nu avem nicio variantă. Acolo sunt trei alimentări cu apă. Unii sunt branșați pe câte o conductă. Nimeni nu a are niciun proiect de branșare în toată stațiunea Rânca. Este greu să spun că de mâine situația va fi roz, că nu va fi așa. Nu putem îmbunătăți situația în acest moment. Liderul cabanierilor are apă permanent, dar nu a plătit de 10 luni. Este un haos general acolo. Nu a fost făcută infrastructura prima dată, ci clădirile. Să putem interveni în anumite locuri, trebuie să dărâmi cabanele, pentru că altfel nu ai cum. Unele sunt puse peste vane și nu avem cum să intervenim”, a spus Traian Pătrășcoiu.  

Potrivit prefectului Marcel Iacobescu principala cauză a lipsei apei de la robinetele cabanelor, care sunt situate în zona mai înaltă a stațiunii, este aceea că anul trecut a fost secetos iar debitul izvoarelor a scăzut.

Vizualizări: 3,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: