Care sunt grupurile care ar mai putea funcționa după anul 2026

Doar trei grupuri ar putea rămâne în picioare, până la noi ordine, din 2026. Este vorba despre două grupuri la Rovinari, 5 și 6, și blocul 5 de la Turceni, conform unui document consultat de Pandurul. Alte articole urmează în zilele următoare, care demonstrează că nu se face nimic pentru CEO.


Rămâne de văzut dacă CE Oltenia rămâne de interes, altfel fel în afară de cel politic.


Se discută deja de un an de un studiu de adecvanță, un document care pare de neatins, dar care ne-ar duce la masa Comisiei Europene, un document care ar trebui să spună că lignitul este util, de parcă un click pe site‐ul Transelectrica nu ajunge.

Ministrul energiei Sebastian Burduja vorbește de fiecare dată de acest studiu, promițând intervenții la Bruxelles, dar fără să facă ceva concret. Probabil că dacă politicienii locali sau oamenii din compania energetică ar cere de mâine o întâlnire cu șeful companiei Walt Disney, Burduja va spune: Sigur, voi face demersurile pentru a avea această întâlnire. Bla bla.

Dacă nu credeți, puteți încerca. Burduja spune orice vrem să auzim.

Cu un ministru habarnist, o conducere a CEO aleasă dubios și cu o agendă la fel de dubioasă, politicieni rupți de realitate și fără interes și cu o comunitate amorțită, vom vedea proteste pentru aplicarea planului de restructurare al CE Oltenia, cel pe care-l hulește lumea acum.

Respectarea unor rânduri din acel plan ar putea fi șansa Gorjului.

Vizualizări: 4,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: