Alegeri fără lege! S-au evaporat 48 de buletine de vot - rezultat final GREȘIT

Este o ironie că acest cuvânt, alegeri, include un alt cuvânt, lege. Tura asta de alegeri este limpede: nu are legătură cu legea. 

Nu a fost niciodată mai clar decât la alegerile pentru primarul Târgu Jiului în 2024. Marcel Romanescu a fost declarat primar, cu 11. 777 de voturi, mai puține decât în 2020, însă pe un fond total de nemulțumire și suspiciune de fraudare a alegerilor. 

Au votat primarul 32.999 de persoane, după procesul verbal greșit al Biroului electoral Central, deoarece judecând după voturile atribuite fiecărui candidat, au votat 33.047 de persoane. 

Lipsesc 48 de voturi însă nimeni nu răspunde, nimeni nu vrea să explice, nimeni nu vrea să clarifice. 

Ei bine, asta mai înseamnă că din cei care au votat,  mai mult de 20.000 nu au votat actuala administrație, ceea ce vine cu o presiune. Va fi interesant de văzut dacă Romanescu va avea un mandat în care va dori să plătească polițe și să se răzbune ori îi va convinge pe cei 20.000 de cetățeni că s-au înșelat și că el merită să fie în primărie.

Nu e clar nici dacă va părăsi atitudinea de primar din mediul rural, așa cum a fost în ultimul mandat. 

În timp ce Romanescu anunță că este oficial primar, mai mulți oameni și instituții au format un zid puternic care luptă pentru ca nimic să nu se schimbe. Luptă să evite renumărarea voturilor în Târgu Jiu, unde este evident că sunt multe nereguli. 


A fost încheiat procesul verbal pentru alegerile din Târgu Jiu, dar după zile întregi în care au fost căutați saci de voturi, în care au fost semnalate nereguli legate de votul de duminică 9 iunie, iar membrii Biroului Electoral Municipal au refuzat renumărarea voturilor. Am analizat și alte procese verbale, din Târgu Jiu din 2020, și din țară de anul acesta. În niciunul nu se întâmplă să nu bată cifrele. În niciunul nu intră în secții un număr de buletine de vot și la ieșire e alt număr. 

PNL a depus mai multe sesizări, una dintre ele încă nerezolvată de Biroul electoral Central și va depune, cu siguranță, contestație la procesul verbal final, dat fiind că nu ies cifrele. Oricât ai calcula nu ies 48 de buletine de vot. 


Practic, în secție a intrat un număr de voturi și au dispărut 48. Numărul de buletine de vot primite în secții este 83.664 însă după ce sunt scăzute toate cele utilizate, nule și neîntrebuințate tot nu se ajunge la acest număr. 

Când a venit momentul semnării unui proces verbal greșit, trei persoane s-au opus, Eduard Berca -PNL, Mihaela Ungureanu- USR, Petronela Brăete- PMP, în timp ce toți ceilalți s-au pus și ei de-a doua, dar împotriva unei solicitări de limpezire a situației. În felul acesta poate fi observată deja o alianță politică în primărie: PSD- AUR-Partidul Verde.

Circumscripția electorală municipală a fost coordonată de Anca Stegaru și Luminița Rădoi. Ele au legalizat ilegalitatea în secția de votare.

Vizualizări: 6,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: