I-au confiscat o mie de pachete cu țigarete

Vindea țigarete netimbrate pe facebook și astfel a atras atenția oamenilor legii. Bărbatul a fost condamnat acum două zile de Judecătoria Novaci, la un an de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate corespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat. Fiind recidivist, va merge la închisoare.

Instanța a dispus și confiscare a 1000 pachete de țigarete. Faptele sunt mai vechi, de acum trei ani.

"În fapt, s-a reţinut că la data de 06.08.2021, organele de poliție din cadrul I.P.J Gorj - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe profilul Facebook ,,##”, sunt expuse spre comercializare țigarete la prețul de 8,5 lei pachetul de țigarete. Pachetele de țigarete prezentate pentru comercializare nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal. Țigaretele erau comercializate și pe raza orașului Novaci, Județul Gorj, fiind livrate în principal prin curierat, iar la detaliile livrării, pe colet și AWB erau descrise diverse produse de uz casnic, iar furnizorul indicat este fictiv. În situația în care cantitățile livrate sunt mai mari, vânzătorii, prin rețeaua WhatsApp sau Facebook Messenger, solicită locația unde trebuie livrate țigaretele, urmând ca transportul să se facă direct la locație", se arată în documentul de la judecătorie.

Conform Codului Fiscal, ,,Constituie infracţiuni următoarele fapte: deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.

Sentința Judecătoriei Novaci din 4 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: