Elev al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, bursier al Academiei Române

Mario Scurtu, elev al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, a semnat contractul pentru bursa de merit oferită de Academia Română pentru anul școlar 2024-2025. Alături de alți 30 de elevi bursieri, Mario a participat la evenimentul desfășurat în Aula Academiei Române.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unor personalități academice de renume, printre care acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române și inițiator al Programului „Academia Română în dialog cu tinerii”. La ceremonie au mai fost prezenți acad. Marius Andruh și acad. Dumitru Murariu, vicepreședinți ai Academiei Române, precum și prof.univ. Alexandru Morega, reprezentant al Fundației „Patrimoniu” a Academiei Române, care asigură fondurile necesare finanțării burselor.

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” și-a exprimat mândria față de realizările lui Mario, urându-i succes și noi reușite în acest an școlar.

Mario este și fondatorul primului grup de tineri, de științe, din Târgu Jiu. STEM pentru Tineri, proiectul lor, este pentru ceilalți elevi pasionați de chimie, biologie, fizică, tehnologie, astronomie. 

Pe 26 septembrie ei, dar și alți tineri pasionați de științe, vor putea fi văzuți în primul târg de științe din județul Gorj, organizat de Fundația Comunitară Vâlcea și asociațiile din Târgu Jiu- Federația START, fondatoarea Centrului de Tineret START și Asociația Be Teen.

Vizualizări: 3,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: