Cum poți face roșiile mai gustoase în perioada de coacere!

Micii grădinari care cultivă tomate pentru consumul propriu ar trebui să știe câteva trucuri referitoare la perioada de coacere a roșiilor. Acestea sunt necesare pentru a le crește intensitatea gustului și aromei.

Pe măsură ce roșiile încep să se coacă, este necesar să reducem cantitatea de apă. În caz contrar, acestea vor pierde din gustul lor intens, iar pielița se poate crăpa.

Asigurați-vă că planta are suficientă apă pentru a menține un nivel de umiditate constant în sol, însă evitați suprairigarea, deoarece acest lucru poate duce la spargerea fructelor.

Udarea regulată, dar moderată, este recomandată. Asigură-te că solul este bine drenat pentru a evita acumularea excesivă de umiditate în jurul rădăcinilor.

Este util să se asigure o mulcire în jurul plantelor pentru a reduce evaporarea excesivă a apei și pentru a menține solul răcoros.

Teoretic, în perioada de coacere, roșiile nu au nevoie de fertilizare suplimentară deoarece, în acest stadiu, planta a acumulat suficienți nutrienți pentru a completa procesul de maturizare.

Totuși, este util să rețineți că potasiul este un nutrient esențial pentru roșii în perioada de coacere și are un rol important în dezvoltarea și coacerea fructelor, precum și în îmbunătățirea gustului și calității acestora.

Acest nutrient contribuie, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar al plantelor, făcându-le mai rezistente la boli și stresul climatic.

Totodată, în perioada de coacere a roșiilor este important să se acorde atenție altor aspecte ale îngrijirii plantelor de tomate.

Odată ce primul etaj al tomatelor a format fructe și acestea încep să se coacă, este important să elimini toate frunzele care se află sub acestea. Aceste frunze pot împiedica o bună circulație a aerului și pot favoriza dezvoltarea bolilor și dăunătorilor. De asemenea, taie frunzele care ating solul, deoarece acestea pot fi o sursă de răspândire a fungilor și a altor organisme nocive.

Vizualizări: 6,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: