Rețeta simplă de castraveți murați de vară făcuți în oțet 

Castraveții de vară se pot mura și în oțet, nu numai la soare, fiind ușor de păstrat mai mult timp în acest fel. Rețeta este simplă și asemănătoare cu cea clasică, de castraveți de toamnă. 

Dacă recolta de castraveți de vară a fost una bună și mai mare decât consumul din gospodărie, puteți pregăti deja conserve pentru perioada rece. 

Ingrediente: 5 kg castraveti proaspeti; 1 l oțet; 4 linguri sare de murături; 6 linguri zahăr; Frunze de dafin; 1 legătură frunze de țelină; 3 morcovi, 3 cepe; Ardei iute; Semințe muștar, Boabe de piper, 2 rădăcini hrean; Bețe de mărar uscat; 1 căpățână usturoi. 

Mod de preparare:

Alege cei mai proaspeți castraveți, apoi spală-i cu apă rece și taie-le capetele. Poți să îi tai în sferturi, în jumătate pe lungime sau să îi lași întregi. 

Taie ceapa rondele și zdrobește usturoiul, curăță hreanul și taie-l fâșii subțiri. Taie morcovul în bețișoare. Pune la fiert oțetul, apa, sarea, zahărul și frunzele de dafin. Când totul clocotește, pune castraveții până își schimbă culoarea. Pune și țelina, apoi așează în borcane ceapa, usturoiul, morcovul, țelina și apoi pune câți castraveți încap. Poți pune și ardei iute înăuntru, dacă îi preferi picanți. 

Adaugă boabele de piper și ce condimente mai dorești. Așează borcanele în chiuvetă și toarnă oțetul clocotit. Se pun capacele rapid și se pun borcanele cu gura în jos. Se acoperă cu o pătură și se lasă 2-3 zile. Trebuie să stea măcar o săptămână înainte de a putea fi consumat conținutul.

Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: