De ce devin amari castraveții de grădină!

Oricine cultivă castraveți a experimentat creșterea unui castravete amar și s-a întrebat de ce s-a întâmplat asta. Cauza reală a amărăciunii în castraveți se datorează compusului cucurbitacin.

Acesta este întotdeauna prezent în castraveți, dar nivelurile se schimbă în funcție de procesul de creștere a legumelor. Cu cât nivelul de cucurbitacină este mai mare, cu atât castravetele va fi mai amar.

Din păcate, nu vă puteți da seama dacă un castravete devine amar în timp ce încă crește și aveți timp să faceți ceva în privința lui. De obicei, amărăciunea este cauzată de o anumită condiție climatică sau a solului care ar putea fi ușor rezolvată.  Prin urmare, este important să luați măsuri preventive pentru a ii împiedica să devină amari în primul rând.

Perioadele lungi de vreme caldă și uscată pot contribui la castraveții amari. Păstrați-vă castraveții bine udați pentru a compensa tendința de a deveni amari. Luați în considerare adăugarea de irigare prin picurare pentru a vă asigura că plantele primesc umiditate adecvată și constantă.

Adăugați mulci în zona din jurul rădăcinilor atunci când temperaturile cresc pentru a ajuta la conservarea umidității solului și pentru a preveni buruienile.

Temperaturile extrem de calde stresează plantele, ceea ce încurajează amărăciunea.

Un alt factor al castraveților amari este solul slab și lipsa generală de nutrienți . 

De îndată ce găsești un castravete amar, ia măsurile de precauție pentru a te asigura că restul recoltei tale nu va avea aceeași soartă.

Vizualizări: 4,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: