Cum pregătești îngrășământ natural cu bere pentru legume!

Berea conține o serie de ingrediente naturale care pot ajuta plantele din grădină să se dezvolte mult mai bine. Pentru a face bere, berarii folosesc în principal orz sau alte cereale care conferă berii aroma și culoarea distinctă. 

Cerealele sunt principala sursă de carbohidrați care joacă un rol crucial în fermentarea berii. Florile de hamei sunt, de obicei, fierte pentru a amărî infuzia. Microorganismele din drojdie  sunt responsabile de fermentație, transformând zaharurile în alcool și dioxid de carbon. 

Principalii nutrienți vitali pentru creșterea plantelor sunt fosforul, calciul, potasiul, azotul și magneziul.

Fosforul este vital pentru dezvoltarea rădăcinilor și transferul de energie de la lumina soarelui la plantă, fosforul contribuie la sisteme radiculare robuste și sănătoase.

Calciul stimulează creșterea plantelor și este esențial pentru structura și stabilitatea celulelor. Potasiul reglează absorbția de apă și joacă un rol în fotosinteză și rezistență la boli.

Magneziul este necesar pentru producerea de clorofilă, magneziul ajută plantele să valorifice puterea luminii solare pentru creștere.

Azotul este o componentă esențială pentru creșterea cu frunze verzi, azotul este un îngrășământ puternic care ajută la producerea de clorofilă, dând plantelor culoarea lor verde vibrantă.

Iar berea conține unii dintre acești nutrienți vitali care favorizează vegetația sănătoasă. 

 Alcoolul poate dăuna plantelor, așa că dacă se întâmplă să aveți bere nedesfacută, deschideți-o și lăsați-o să stea o zi sau două înainte de a o folosi. Resturile de bere, pe care nu ați mai consumat-o sunt cele mai bune. Aceasta este modalitatea perfectă de a recicla berea veche  pe care nu o mai dorești.  Pentru a folosi berea ca îngrășământ, pur și simplu diluați-o cu apă (aproximativ 1 parte bere la 10 părți apă) și o turnați în jurul bazei plantelor.

Berea poate fi un îngrășământ organic puternic dacă este utilizată corespunzător. Doar amestecați berea cu apă și aplicați-o pe plante în mod uniform cu o sticlă de pulverizare (sau un accesoriu de pulverizare pe furtunul de grădină). 

Pentru a obține toate beneficiile, repetați aplicarea la fiecare două săptămâni.

Utilizați îngrășământ de bere pentru plante de roșii, castraveți și ardei. Puteți turna direct bere la baza rădăcinilor plantelor. Acest lucru le va spori creșterea și vă va spori recolta. 

Vizualizări: 4,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: