Vișine la borcan, pentru prăjituri, păstrate în sucul propriu!

Este sezonul vișinelor și unii pomi chiar au rodit în acest an așa că producția poate fi destul de mare în anumite zone. Dacă ați pregătit și dulceața și vișinata dar au mai rămas fructe aveți posibilitatea să le păstrați în sucul propriu, la borcan, pentru a prepara prăjituri tot timpul anului.

Vişinele se pot păstra prin mai multe metode, dar cea care le conservă cel mai bine este sterilizarea borcanelor cu vişine în suc propriu, doar cu zahăr.

Pentru a pune vișinele la păstrare la borcan este nevoie să scoatem sâmburii de la vișinele bine spălate în prealabil. Nu e o problemă dacă nu aveți ustensilele adecvate pentru această operațiune, apelați la o agrafă de birou care face destul de bine față dacă vișinele sunt bine coapte. Chiar e recomandată varianta agrafei de birou pentru că nu sfărâmă fructele.

Punem apoi vișinele într-un vas şi presărăm peste ele zahărul, la un kg de vișine puneți  doar între 50 și 100 de grame de zahăr, depinde cât de dulci preferați să fie vișinele.

Apoi lăsați vișinele cu zahăr să stea câteva ore, până elimină puţin suc.

Punem apoi vişinele cu sucul propriu în borcanele spălate din timp și sterilizate.

Avem nevoie apoi de o cratiţă mare în care punem o bucată de pânză sau un prosop mai vechi pe care deja nu îl mai folosiţi. Punem borcanele umplute cu vişine în cratiţă și le acoperim cu capacele din timp spălate. Turnăm atent apă în cratiță, la temperatura camerei. 

Sterilizăm apoi borcanele timp de 30-35 min, fixând timpul sterilizării de la momentul când apa a început în să fiarbă. 

După sterilizare întoarcem borcanele cu fundul în sus şi le acoperim cu ceva gros până a doua zi. Vișinele astfel conservate se păstrează în beci sau într-un loc mai răcoros.

Vizualizări: 30,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: