Cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși!

Fiecare grădinar își dorește culturi mari, bogate și frumoase de ardei, iar pentru asta este necesar să folosească cel mai bun îngrășământ pentru ardei. Gospodarii experimentați recomandă să torni printre ardei anumite îngrășăminte naturiste în luna iunie.

Poate părea puțin ciudat, dar puteți folosi lapte și apă de orez pentru a vă asigura că răsadurile de ardei, și chiar răsadurile de roșii, cresc mai repede după ce le-ați plantat. Ambele produse naturale oferă calciu, dar, în afară de asta, aceste două produse sunt super bogate în potasiu, fosfor și multe alte oligoelemente. 

Laptele este antifungic și salvează răsadul de boli. Pe de altă parte, apa de orez crește bacteriile bune, cum ar fi micorizele și lactobacilii care există deja în sol.

Pentru a vă salva plantele de boli precum mucegaiul și putregaiul stropiți răsadurile de ardei cu o parte de lapte amestecat în 10 părți de apă o dată la 10-14 zile. În afară de aceasta, puteți hrăni răsadurile diluând o parte de lapte cu patru sau șase părți de apă.

Aplicați ușor, folosind un pahar, turnați cu grijă în jurul răsadurilor, asigurându-vă că soluția ajunge la rădăcini fără a le deranja. Fertilizați cu această soluție la fiecare două săptămâni pentru o creștere optimă.

Un rest de bucătărie va face ca răsadurile de roșii și ardei să crească în scurt timp. Ceva ce se duce la canal de multe ori poate fi colectat din apa folosită pentru a clăti orezul, dar rețineți că apa rămasă după ce fierbeți orezul este mai bogată în nutrienți. 

Cel mai bun ingredient secret din apa de orez este niacina, care este disponibilă în cantități foarte mari, mai ales în orezul brun. Acest oligoelement crește fotosinteza, reduce stresul oxidativ, favorizează creșterea lăstarilor și face ca planta să fie pregătită pentru o producție mai mare datorită eficienței metabolice sporite.

După ce se răcește, turnați-o în jurul bazei plantelor sau hrăniți prin udare de jos cu aceasta pentru o mai bună absorbție, o dată la două săptămâni.

Vizualizări: 21,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: