Cum se pregătesc castraveții murați la soare!

După legumele proaspete, murăturile sunt printre cele mai consumate preparate, indiferent de modul lor de pregătire. Printre cele mai gustoase murături se numără cele pregătite vara din castraveți proaspăt culeși și flori de mărar.

Se spune că cele mai bune murături se fac vara. Dacă nu ai mai făcut castraveți murați de vară, trebuie să știi că aceștia sunt delicioși , se pregătesc rapid, din câteva ingrediente, și se pot consuma în scurt timp. Datorită modului de pregătire, castraveții vor rămâne crocanți și foarte aromați o perioadă mai lungă de timp. 

Ingrediente: 1,5 kg castraveți proaspeți; o legătură mărar; o legătură cimbru; o căpățână usturoi; sare de mare. 

Mod de preparare:

Curăță usturoiul și taie fiecare cățel în feliuțe groase. Spală castraveții și taie capetele, apoi taie fiecare castravete în două, dar nu până la capăt. Spală bine un borcan mare și pune pe fundul lui ramuri de mărar și cimbru, cât să formezi un pat. Așază castraveții în picioare pe două straturi și printre ei pune și bucăți de usturoi. 

Într-o oală pune la fiert 1,5 litri de apă cu două linguri de sare și clocotește tot amestecul câteva minute. Lasă 15 minute la răcorit, apoi toarnă saramura peste castraveți. 

Adaugă crenguțe de mărar și cimbru deasupra castraveților și lasă la răcorit cam 6 ore. După aceea, așază o felie de pâine peste castraveți și pune o farfurie peste borcan și așază borcanul la soare și lasă la fermentat. 

La scurt timp, scoate felia de pâine, când saramura este tulbure și pune din nou farfuria. 

Totul trebuie să stea în soare cam 5-8 zile. Dacă este cald și noaptea, poți lăsa borcanul afară. Dacă noaptea e rece, pune borcanul în casă, sau îl poți depozita în cămară. 

În cazul în care este caniculă, adică peste 33 de grade, castraveții vor fi gata în 3-4 zile. 

Golește borcanul și pune castraveții în caserole cu tot cu saramură sau în borcane mai micuțe pentru a-i păstra la frigider chiar și două săptămâni.

Vizualizări: 3,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: