Când trebuie udată grădina pe perioada de vară, dimineața sau seara?

Sunt păreri diferite printre grădinari despre momentul când este mai bine să udați legumele, dimineața sau seara. Totuși recomandările sunt ca grădinile să fie udate dimineața iar explicațiile sunt cât se poate de clare.

Irigarea plantelor pe perioada de vară dimineața este mai eficientă pentru că planta absoarbe nutrienții din sol de dimineața până la prânz și le sintetizează după-amiaza.

Nu trebuie să udăm niciodată plantele în timpul zilei, chiar dacă se ofilesc. Dacă le înmuiați sau udați cu apă rece în acel moment, poate fi fatal și veți arde frunzele dacă le pulverizați cu apă rece într-o zi fierbinte.

În plus, plantele umede sunt mai susceptibile la boli și dăunători. Irigarea prin picurare este mult mai bună pentru plante decât udarea cu o stropitoare sau furtun.

Dacă avem fântână sau altă sursă de apă rece, ziua trebuie să o lăsăm într-un recipient potrivit la umbră, niciodată la soare. Apa nu trebuie să fie nici caldă, nici fierbinte, dar nici rece, undeva între 20 și 30 de grade.

Plantele care nu trebuie udate niciodată de frunze sunt plante fertile, precum roșiile, ardeii, vinetele, castraveții, dovleceii.

Vizualizări: 22,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: