Emoții mari în comuna Aninoasa înainte de finala de canotaj: "Florinel merită să câștige pentru că a muncit mult"

Toată suflarea din comuna gorjeană Aninoasa este alături de Marian Florin Enache, care împreună cu coechipierul său va disputa astăzi, la ora 12:30, finala la dublul vâsle masculin de la Jocurile Olimpice din Paris. Familia lui Florinel este emoționată și îl susține de la distanță.

Cu lacrimi în ochi și cu vocea tremurând de emoție, mama lui Florinel abia își găsește cuvintele să exprime ce simte în aceste momente. Sunt clipe grele, dar frumoase în același timp.

"Suntem foarte emoționați. La 12:30 este finala și sperăm să-l ajute Dumnezeu. A muncit mult și merită. Este un copil bun, un copil extraordinar. Emoțiile sunt mari. Nici nu știu dacă să mă uit la televizor sau nu", a povestit Ioana Enache.

Mama lui Florin râde cu un ochi și plânge cu celălalt. Drumul spre succes al tânărului canotor din Aninoasa nu a fost deloc ușor.

"Noi suntem o familie de oameni simpli de la țară. Când Florinel era în clasa a VIII-a, a venit o doamnă de la Timișoara și l-a selectat pentru canotaj. A făcut școala acolo și apoi a plecat la Snagov. Când a primit la 16 ani primii bani, a venit și i-a adus acasă pentru că avem o fetiță cu probleme. A spus că el are tot ce îi trebuie - mâncare, casă, echipamente - dar noi trebuie să o facem bine pe sora lui. Acasă nu vine prea des, la telefon vorbim mai mult. Înainte de Paște, a venit câteva ore să ne vadă și a plecat", povestește mama lui Florinel.

Fiecare victorie obținută de Florinel o duce pe mama lui cu mintea la o întâmplare de acum câțiva ani, care nu poate fi uitată prea ușor.

"Este o fericire care nu poate fi exprimată în cuvinte, dar când mă gândesc la cât muncește și cum are mâinile, mă doare sufletul. A câștigat acum câțiva ani medalia de aur la un concurs și când a venit acasă cu medalia la gât, nu am putut să nu observ palmele lui, care erau carne vie."

actualizare: Au luat aurul

Cornea Andrei și Enache Marian au câștigat aurul olimpic la proba de dublu vâsle masculin cu timpul de 6:12.58, după ce s-au calificat în finală de pe ultimul loc. Team Romania numără în acest moment 4 medalii în palmares la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Echipajul tricolorilor a condus cursa o mare parte din timp și s-au văzut conduși foarte puțin de Olanda, care nu a reușit să-și păstreze poziția și atacul pe final al lui Cornea Andrei și Enache Marian i-a detronat. Țările de Jos au luat argintul cu 6:13.92, iar Irlanda a câștigat bronzul cu 6:15.17.

Vizualizări: 2,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: