Ce a reușit în doi ani un primar din Gorj

Un primar din județul Gorj a reușit să facă în doi ani ce nu au reușit predecesorii săi de până acum. Vorbim de edilul din comuna Samarinești, cunoscută la nivel național ca fiind singura localitate din România fără un metru de asfalt.

Autoritățile locale de aici au reușit să obțină finanțare pe două proiecte depuse prin programul Anghel Saligny și cu banii obținuți s-au asfaltat 80% din drumurile din comună.

"Am fost celebri la nivel național ca fiind comuna cu fără un metru de asfalt. Asta am găsit când am venit primar în urmă cu patru ani. Aceasta era cea mai mare problemă și supărare a oamenilor. Am făcut două proiecte prin Anghel Saligny și am obținut finanțare pentru ambele. Este vorba de 3.000.000 de euro investiții la Samarinești, pentru modernizarea a 80% din drumurile din comună, mai exact 10 kilometri", a declarat primarul Iulian Giurgescu.

Primarul explică și cum a reușit această performanță, dar și cum întreține drumurile încă rămase nemodernizate, dar pentru care așteaptă finanțări.

"Să știți că nu a fost deloc ușor să fac în doi ani ce nu au făcut alții până acum în zeci de ani. Am avut o colaborare foarte bună cu cei de la Ministerul Dezvoltării și am răspuns prompt la toate clarificări care ni le-au cerut. Am achiziționat și un buldoexcavator cu fonduri europene prin AFIR, în valoare de 100.000 de euro, că să întrețin și drumurile de piatră și pământ. Pe ele trebuie să intervenim periodic, dar acum avem sectoare mult mai mici de întreținut. Noi am făcut proiecte să asfaltăm și restul drumurilor din comună. Un singur proiect pentru drumurile de interes local are o valoare de 1.000.000 de euro", a mai spus Iulian Giurgescu.

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: