Vrea să oblige primăria să plătească o factură de 6.000.000 de lei

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a acționat primăria din localitate în instanță. Autoritățile locale cred că UATAA vrea să oblige primăria să achite o factură de pierderi induse în valoare de 6.000.000 de lei.

"În mod sigur ne-au acționat în instanță că să ne oblige să plătim pierderile induse. Este vorba de suma de 6.000.000 de lei, factură pe care au vrut să ne-o bage pe nas, iar noi am refuzat-o la plată, pentru că nu respecta procedura. Noi nu o să plătim acele pierderi de care nu am fost înștiințați niciodată. Probabil vor să ne facă de niște bani", a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Autoritățile locale susțin că sunt cu plățile la zi către UATAA Motru sau chiar în avans. "Primăria nu are nicio datorie către UATAA Motru, am avut chiar și plăți în avans. Încercăm și acum să găsim soluții că să le dăm ceva în avans, să poată da salariile la oameni și să dea drumul la căldură când este cazul", a mai spus Cosmin Morega.

UATAA Motru nu mai are viață lungă, pe de o parte pentru că în câțiva ani va fi interzisă exploatarea cărbunelui, pe de altă parte din cauză că uzina nu a achiziționat certificatele de carbon aferente poluării produse în ultimii ani.

Vizualizări: 1,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: