Locuințe noi la Tismana. Vezi pentru cine!

Câteva zeci de locuințe sociale, dar și pentru specialiști, vor fi construite la Tismana, după ce va fi aprobat noul plan urbanistic general. Acesta este deja în dezbatere publică și urmează să fie trecut prin Consiliul Local.

Blocurile de locuințe sociale, dar și pentru specialiști, vor fi ridicate în satul Pocruia, la drumul național, în zona de dezvoltare urbană a Tismanei.

"Am primit prin PNRR aproximativ 10.000.000 de lei pentru realizarea a trei blocuri sociale și ni s-a mai aprobat prin ședință de Guvern încă 11.000.000 de lei încă un bloc cu trei scări de locuințe sociale și pentru specialiști. Acești ultimi banii i-am primit noi și comuna Turburea, din tot județul Gorj. De construcții o să ne apucăm imediat după actualizarea PUG-ului", a declarat Narcis Remetea primarul din Tismana.

Locuinţele sociale sunt locuinţe cu chirie subventionată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existentã nu le permite accesul la o locuintă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate. Promovarea investiţiilor de locuinţe sociale reprezintã sarcina autorităţilor publice locale.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: