Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean fac ping-pong cu heliportul neavizat

Autoritățile din Târgu Jiu au depus documentele pentru avizarea heliportului la Autoritatea Aeronautică Civilă Română în urmă cu două săptămâni, deși se plâng de câteva luni că nu primesc avizul. Între timp, heliportul de pe insuliță  nu poate fi folosit, elicopterele aterizează cu greu pe stadion, printre antrenamente, iar autoritățile anunță construirea unui al doilea heliport. 

Platforma pentru heliportul de pe Insuliță a apărut în 2014, atunci când Victor Ponta, deputat de Gorj, a candidat la președinția țării. A costat puțin peste 400 de mii de lei, dar între timp s-au cheltuit  4,5 milioane de lei pentru a fi adus la standardele necesare. Cu toate acestea, elicopterele SMURD aterizează tot pe stadion. Motivul, spuneau autoritățile, este lipsa unui aviz de la Autoritatea Aeronautică. Însă deși au vorbit multe luni despre acesta, l-au cerut abia acum două săptămâni, conform informațiilor furnizate de Autoritatea Aeronautică.

Până în 2021 acesta putea fi folosit pe timp de zi. 

Acum, primăria susține că a predat heliportul către Consiliul Județean Gorj. "În acest moment mai sunt două probleme: una dintre ele este legată de un compartiment specializat care trebuie realizat în structura Consiliului Județean de la Târgu Jiu pentru că gestionarea nu se mai face de primăria Târgu Jiu. Noi l-am finanțat. El devine funcțional din momentul în care Spitalul Județean de Urgență, care este în subordinea Consiliului Județean, și-a creat compartimentul de specialitate", spune Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu.

De cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean Gorj dau vina pe primărie că nu a făcut recepția și, prin urmare, investiția nu poate fi transferată. "Se lucrează și sper, cât de curând, ca autoritatea aeronautică să emită avizul, astfel încât primăria să facă recepția finala a lucrării. După recepția finală urmează predarea prin act administrativ către Consiliul Județean", spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj pentru Digi 24. 


Între timp, politicienii locului anunță cu surle și trâmbițe extinderea Spitalului de Urgență din Târgu Jiu și construirea unui nou heliport. 

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: