Câte milioane de euro vor băga în Casa de Cultură

Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură din Târgu Jiu va costa circa șapte milioane de euro. Lucrarea a fost scoasă la licitație de Compania Națională de Investiții. Clădirea este de mulți ani într-o stare avansată de degradare.

Firmele interesate pot depune oferte până la data de 5 noiembrie. Durata lucrării este de 73 de luni, ceea ce înseamnă că municipiul Târgu Jiu nu va avea prea curând un casă de cultură funcțională.

În lei, valoarea estimată a lucrării este de 35.941.794. Interesant este că, în 2020, lucrarea a mai fost licitată, atunci valoarea estimată fiind de 14.277.100 lei, adică în jur de trei milioane de euro.

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură.

Totodată, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video. În plus, se va realiza și izolarea termică a clădirii. De ani de zile plouă în clădire și tavanul s-a degradat. De asemenea, podelele sunt distruse și tot ce este din lemn. 

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: