Orășeni fără apă curentă. Cum explică primarul!

Trei sate din orașul Târgu-Cărbunești nu au apă curentă în 2024 și nu au avut niciodată. Autoritățile anunță însă că au reușit să obțină fonduri europene împreună cu Aparegio și promit să introducă apa și în aceste sate. Vara viitoare, este promisiunea edilului, și acești localnici vor avea apă la robinete. 

În această vară, oamenii au rămas fără apă și în fântâni. Primăria spune că a fost nevoită să ajute localnicii cu apă pentru că nu mai aveau nicio sursă. “În Ștefănești, unele fântâni au secat. A trebuit să ajutăm mulți oameni cu apă pentru că rămăseseră seci fântânile”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău. 

Edilul mai spune că vor mai fi forate cinci puțuri pentru a scăpa de problemele cu apa. „În acest an, nu am avut probleme cu alimentarea cu apa. Lucrăm la un proiect și sper să introducem cât de curând apă și în satele Blahnița de Jos, Ștefănești și Duțești, acolo unde nu există încă apă curentă. Au fost trase conductele, numai că trebuie făcut branșament la conducta centrală să alimenteze aceste sate. Sper ca, în vara anului viitor, toată lumea să aibă apă curentă și să nu fie probleme. Sunt vizate încă patru puțuri, chiar cinci, să le forăm și să asigure necesarul de apă al locuitorilor. Am accesat aceste fonduri cu Aparegio și ADIA. Sunt, în mare, fonduri europene. Primăria are 2% cofinanțarea. Avem trei contracte în derulare în Târgu-Cărbunești și însumează 20 de milioane de euro”, a mai afirmat primarul Dănuț Birău, într-o emisiune la Radio Accent.

Târgu Cărbunești este situat într-o zonă pitorească, în apropierea râului Gilort, și este înconjurat de dealuri și păduri, oferind o atmosferă liniștită și rurală.

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: