Condimentele perfecte pentru o friptură de miel suculentă!

Masa de Paște conține, în multe dintre casele românilor, și friptură din carne de miel. Cei care doresc să fie suculentă și delicioasă trebuie să aleagă condimentele perfecte pentru acest preparat culinar.
Carnea de miel aproape că nu lipsește de pe mesele românilor la Învierea Domnului. Printre ingredientele ideale la pregătirea mielului se numără unele simple. Cea mai bună rețetă conține usturoi zdrobit și zeama de la o lămâie. Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie trecute cu vederea de nicio persoană. Acestea sunt de bază pentru acest preparat culinar.
Mai mult decât atât, pentru o friptură din carne de miel suculentă și delicioasă se mai folosesc și alte ingrediente. Acest fel de mâncare se epuizează rapid din farfurie și dacă se folosesc ulei de măsline și iaurt grecesc.
Printre cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le urmeze gospodinele constă în timpul de coacere. Preparatul are nevoie de o perioadă îndelungată la cuptor.
Se ține aproximativ 2,5 – 3 ore, în funcție de dimensiunea cărnii și temperatura cuptorului. În prima fază de coacere este indicat să se mențină focul mare, de circa 200-250 de grade Celsius. Ulterior, se reduce temperatura la 150-160 de grade Celsius.
Un alt truc pe care trebuie să-l știe oamenii are legătură cu faptul că odată la fiecare 30-40 de minute se unge bine friptura cu grăsimea din tavă pentru a preveni uscarea. În felul acesta carnea de miel se coace uniform și se menține suculentă.
Vizualizări: 391
Distribuie Trimite pe WhatsApp