Rețetă de drob cu ciuperci şi urzici!

Drobul cu ciuperci şi urzici este specific zonei judeţelor Argeş şi Vâlcea, acolo unde urzicile se culeg până târziu primăvara. Acestea pot fi culese chiar şi după ce au înflorit şi s-au ridicat şi ciupercile.
Ingrediente: 1 mână de urzici, 6 cepe,1 căpăţână de usturoi, 2 ouă, 2 linguri de unt, sare, piper, cimbru şi mărar verde, 1 coşuleţ de ciuperci (bureţi, urechiuşe, vineţele sau iuţari).
Urzicile curăţate bine se pun la fiert pentru un sfert de orã în apã clocotitã. Cepele se toacã, cam cât un bob de porumb, şi se pun la cãlit în unt. Ciupercile se taie cât de mãrunt posibil şi se pun peste ceapa aurie, sã se cãleascã timp de 20 de minute.
Se sãreazã, se pipereazã mâncarea din când în când. Usturoiul, mãrarul şi, cimbrul se piseazã până formează o pastã. Urzicile se scurg bine şi se toacã. Se bat ouãle, se amestecă bine cu usturoi, mãrar şi urzici şi se amestecã cu ciupercile după care se aranjeazã într-o formã de cozonac.
Se pun în cuptor, la foc moderat, sã se închege şi sã se rumeneascã.
În loc de urzici, merge la drob orice plantă comestibilă de sezon precum ştevie, lobodã, ştir sau pãpãdie.
Vizualizări: 594
Distribuie Trimite pe WhatsApp