Craiova, într-un nor de praf de cărbune. Amenda, pe măsură!

Comisarii de mediu din Dolj au amendat CET Craiova II cu 100.000 lei şi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova

Sesizări privind calitatea aerului au venit din zona străzilor Aleea 2 Drumul Corneșului, Mălinului, Parângului, Coacăzului, din cartierul Bariera Vâlcii.

“​Ca urmare a prezenţei rafalelor de vânt, au avut loc în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022 spulberări de pe cazanele 1 şi 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova II”, a comunicat Garda de Mediu Dolj, controlul fiind făcut pe parcursul mai multor zile din ianuarie.

Comisarii de mediu au constatat că “blocurile energetice nr.1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi a canalelor de gaze de ardere, existând depuneri de pulberi pe maşini, alei şi curţi”.

Societatea are obligaţia şi de a executa lucrări de reparaţii la sistemul de etanşare al cazanelor şi la canalele de gaze arse, au precizat comisarii de mediu.

Craiovenii se plâng însă de faptul că sunt afectați de poluarea produsă de această termocentrală nu doar când este vânt, ci în toate zilele săptămânii. 

Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: