Angajat CE Oltenia: Vom fi concediați câte 2000 de angajați pe an

Declarația președintelui Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, Alexandru Marcoci, a creat nemulțumiri în rândul salariaților din cadrul companiei.

Marcoci a dat asigurări că CEO va rămâne în continuare un mare jucător în sectorul energetic național, chiar și după implementarea programului de restructurare.  

”Grație unui efort de echipă susținut, CE Oltenia a conceput un Plan de Restructurare și decarbonare viabil, care a fost aprobat recent de Comisia Europeană. Consiliul de Supraveghere al CEO a fost parte din echipa extinsă care a lucrat în ultimii aproape doi ani la acest proiect uriaș, menit să transforme compania care este în continuare unul dintre pilonii Sistemului Energetic Național. Îi asigur pe colegii din Directorat, pe angajații companiei și pe toți partenerii de sprijin total în perioada care urmează și care va transforma CE Oltenia și va alinia întreaga activitate politicilor de mediu ale UE. La capătul procesului de restructurare și decarbonare, CE Oltenia va rămâne un jucător major în sectorul energetic național”, a spus Alexandru Marcoci, președintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia.

Angajații companiei nu sunt de aceeași părere. Unul dintre salariați a reacționat pe pagina sa de socializare, postând un mesaj acid la adresa șefilor companiei energetice.

”CEO nu duce lipsă de prezicători plătiți regește cu câte 7000-8000 de euro pe lună, așa cum este șeful Consiliului de Supraveghere, domnul Alexandru Marcoci, care după multe nopți "albe", împreună cu colegii specialiști-paraleli cu mineritul și cu energia, au realizat un plan de restructurare prin care vor rămâne șomeri cel puțin 6000 de salariați în următori 4 ani. Acum un 1 an, un alt Șef al Consiliului de Supraveghere, domnul Iulian Popescu, ne transmitea nouă, minerilor și energeticienilor, să stăm liniștiți că totul este spre binele nostru. Vedem ce bine va fi. În loc să ieșim la pensie conform legii 197/2021, vom fi concediați, în șomaj câte aproape 2000 de salariati pe an. Că asa vor politicienii, guvernanții actuali, inclusiv cei doi Șefi ai Consiliului de Supraveghere”, a postat Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud.

Precizăm că Iulian Popescu nu a fost președinte al CS, ci membru simplu.

Vizualizări: 6,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: