Poluare cu praf de cărbune, la Mătăsari. Comisarii de mediu fac verificări!

Comisarii de mediu fac verificări după episodul de săptămâna trecută, când vântul puternic a acoperit localitatea gorjeană Mătăsari cu praf de cărbune. Norul de praf a fost ridicat de la depozitul carierei și de la stația de încărcare din apropierea localității. Zona a fost vizată de două coduri de vânt puternic, la sfârșitul săptămânii trecute.

Oficialii Gărzii de Mediu Gorj au anunțat că vor face verificări după episodul de poluare cu praf de cărbune. Mai mulți localnici au făcut deja sesizări, iar instituția va merge în control în această zonă.

Comuna Mătăsari numără cinci mii de locuitori. Vântul care a bătut și cu peste 70 de kilometri pe oră a ridicat praful de cărbune și l-a purtat deasupra caselor și blocurilor din localitate.

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au transmis și ei că vântul puternic a fost de vină pentru poluare. „În perioada respectivă a fost înregistrat Cod Galben şi Portocaliu de vânt în judeţul Gorj, rafalele spulberând pulberile sedimentabile de pe suprafaţele expuse condiţiilor fenomenelor meteo excepţionale“, a spus Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al producătorului de energie.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: