Selecție de profesori metodiști în Gorj pentru anul școlar 2024-2025

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat deschiderea procedurii pentru selecția profesorilor metodiști în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2024-2025.

Acești profesori vor avea responsabilitatea de a evalua lecțiile susținute de învățători și profesori, pentru obținerea gradelor didactice. În județul Gorj, sunt disponibile 261 de locuri pentru această funcție.

Selecția se va desfășura în două etape. Prima etapă presupune reconfirmarea metodiștilor selectați în anul anterior, 2023-2024. Aceștia vor fi evaluați pentru activitatea desfășurată, iar cei care îndeplinesc toate condițiile și își dau acordul vor putea continua în această funcție. Profesorii care ocupă funcții de conducere sau îndrumare în anul școlar următor nu vor fi reconfirmați.

Etapa a doua constă în completarea corpului de metodiști printr-un concurs de selecție pentru disciplinele la care rămân locuri neocupate, după prima etapă. Potrivit ISJ Gorj, corpul de metodiști va include cadre didactice dintr-o varietate de discipline, printre care: limba și literatura română, limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană), matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, educație fizică, arte și discipline tehnice.

Numărul de locuri disponibile variază în funcție de disciplină, cele mai multe fiind la învățământul primar (39 locuri), învățământul preșcolar (28 locuri), limba și literatura română (24 locuri) și disciplinele tehnice (22 locuri). Cele mai puține locuri sunt la limba italiană și limba latină, câte un loc, și limba germană și medicină, câte două locuri fiecare.

Pentru a putea participa la selecție, cadrele didactice trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care se numără: să aibă studii superioare corespunzătoare funcției, să fie titulari în învățământul preuniversitar de stat, să aibă gradul didactic II și să fi obținut calificativul „Foarte bine” în ultimii cinci ani. De asemenea, este necesară experiența în desfășurarea activităților metodice sau de mentorat, certificată de conducerea unității de învățământ.


 

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: