Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Gorj – Un eveniment dedicat celor mici

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită astăzi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, într-un eveniment special dedicat copiilor. Micii vizitatori, pasionați de meseria de pompier, au avut ocazia să se apropie de autospecialele de intervenție și să afle mai multe despre activitatea salvatorilor.

Entuziasmul lor a fost remarcat de organizatori, care au mulțumit atât copiilor, cât și părinților și cadrelor didactice pentru implicare. Formarea unui comportament preventiv încă de la vârste fragede este esențială, au subliniat reprezentanții ISU Gorj.

Totodată, evenimentul a oferit prilejul de a-i premia pe membrii lotului sportiv al ISU Gorj, care au reprezentat instituția la Etapa Națională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență, desfășurată la Piatra-Neamț în perioada 20-23 august 2024.

Un moment emoționant al zilei a fost trecerea în rezervă a doamnei plutonier adjutant șef Canavea Margareta, asistent medical coordonator SMURD. În cadrul ISU Gorj, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost înființat în 2011, cu trei ambulanțe, iar în prezent numără șapte echipaje SMURD care intervin pe teritoriul județului.

Canavea Margareta a avut o contribuție majoră la dezvoltarea acestui proiect vital pentru județul Gorj, coordonând timp de 13 ani echipajele SMURD.

Galerie foto



Vizualizări: 686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: