În timp ce la Târgu Jiu a scăzut, la Craiova creste prețul pentru  închirierea stadionului!

Universitatea Craiova, unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Liga 1 a României, primește o lovitură puternică după ce primarul Olguța Vasilescu a luat decizia de a crește semnificativ taxa de închiriere a stadionului „Ion Oblemenco”. Chiar dacă este un club potent din punct de vedere financiar, noile taxe de folosire a arenei din Craiova nu vor fi deloc de neglijat în buget.

Primăria Craiovei a lansat la data de 16 septembrie proiectul de hotărâre privind stabilirea și aprobarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2025, iar acesta se află în consultare publică până la data de 25 octombrie. Acesta presupune indexarea taxelor locale cu rata inflației de 10,4%, iar lucrul acesta se va reflecta semnificativ în anul 2025.

„Am avut o discuție cu cei de la Direcția de Impozite și Taxe și am stabilit, de principiu, ca taxele și impozitele să nu crească în Craiova pentru anul viitor, vom merge cu același cuantum de anul acesta. Bineînțeles că vom aplica însă indexarea cu indicele inflației, așa cum prevede legea și cum se întâmplă în toată țara. E posibil însă să mai avem modificări, pe ici pe acolo, dar nu pentru ceea ce înseamnă mari categorii de populație. S-ar putea să modificăm, spre exemplu, taxele pentru stadion”, declara recent Olguța Vasilescu, potrivit Puterea.ro.

Concret, conform anexei 4 a proiectului de hotărâre, orice eveniment fotbalistic ce va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco” (meciuri ale echipei naționale, inclusiv antrenamente oficiale; meciuri interne – Liga 1, Liga 2, Cupa României începând cu faza șaisprezecimilor, Supercupa României; meciuri din fazele preliminare UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Conference League, inclusiv antrenamente oficiale) va costa nu mai puțin de 90.000 de lei, față de 59.957 lei/eveniment, cât este taxa în 2024.

Prin comparație, la Târgu Jiu, acolo unde se percepea o taxă de doar 10 000 de lei pe meci, în acest an consilierii locali au luat decizia reducerii la jumătate a taxei de închiriere a stadionului. Pentru un meci de Liga 2, de exemplu, se plătește acum o chirie de doar 5000 de lei grație reducerii taxei de închiriere.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: