Cojocaru lasă de înțeles că ar pleca: ”M-am săturat să mă plimb pe la Liga 2 și să fiu loser!”

ACS Viitorul Târgu Jiu, echipa din Șirineasa, cumpărată de omul de afaceri gorjean, Nicolae Sarcină cu câțiva ani în urmă, și care joacă în acest sezon pe la Severin, este pe ultimul loc din Liga 2. În primele șase etape echipa lui Sarcină a reușit performanța de a avea cele mai puține puncte din cele 22 de echipe, doar unul, iar acum singurul antrenor care a mai acceptat să lucreze la echipa aflată în insolvență vrea să plece. 

ACS Viitorul Târgu Jiu este amenințată de faliment, fiind în insolvență de câțiva ani iar „gurile rele” susțin că intrarea în faliment în acest an ar fi iminentă. Cum nu prea are nici lot, nici antrenor în curând, pentru mult timp, pentru că timișoreanul Călin Cojocaru tot amenință că pleacă, și este pe ultimul loc în Liga 2 îndreptându-se rapid spre retrogradare, ACS Viitorul are un viitor incert.

Întrebat despre posibilitatea ca ACS Viitorul să intre în faliment, la fel cum a ca Pandurii Târgu Jiul, precedenta echipă condusă de Călin Cojocaru în Liga 2, antrenorul timișorean a precizat că nu e problema lui, ci a conducerii. ”Nu pot vorbi eu despre acest aspect. Conducerea e cea care trebuie să se ocupe. Avem un patron potent financiar și totul depinde de dumnealui, dacă mai vrea să aibă echipă la Liga 2. Eu și staff-ul meu nu suntem magicieni!”, a spus ironic Cojocaru după ultimul meci pierdut, al șaselea joc oficial pe care echipa sa l-a pierdut consecutiv, după ce criticase deja conducerea clubului fără a preciza pentru ce anume, deși nu e greu de ghicit pentru ce, date fiind numeroasele procese cu jucătorii neplătiți.

După ce în vară spusese că nu mai revine la echipa lui Sarcină decât în anumite condiții, care nu i s-au îndeplinit, Cojocaru spune din nou că vrea să plece fiind frustrat de numeroasele eșecuri: ”Vrem să avem posibilitatea să muncim, nu să pierdem timpul pe la Liga 2. Deja am acumulat o mare frustrare: m-am săturat să mă plimb pe la Liga 2 și să fiu loser (n.r. – victimă). Pot face altceva în weekend. Indiferent unde am antrenat, nu am avut un start de sezon așa slab, dar erau și alte condiții. Nu vreau să mă plâng, dar asta e realitatea. Nu vrea să fiu turist prin Liga 2. Ne merităm din plin ultimul loc. Nu văd dorință din partea jucătorilor”.

De remarcat faptul că, pentru ACS Viitorul, echipa care schimba șapte antrenori într-un sezon Cojocaru, care conduce echipa din ianuarie 2023, este cel mai longeviv antrenor din istoria clubului lui Nicolae Sarcină, indiferent cum s-a numit acesta de-a lungul timpului, ACS Șirineasa, Energeticianul Petroșani, Luceafărul Oradea sau ACS Viitorul Târgu Jiu.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: