Rețetă festivă de tiramisu cu fistic și zmeură
Italienii au multe versiuni de Tiramisu pe lângă cel clasic, cu cafea și cremă de mascarpone cu ouă. Iar o rețetă festivă de tiramisu este ce de tiramisu cu fistic și zmeură.
Dacă vrei să faci o prăjitură festivă pentru masa de Crăciun, poți alege un tiramisu cu fistic și zmeură care se pregătește asemănător cu rețeta clasică de tiramisu.
Ingrediente:
300 g pastă de fistic (preferabil de casă - vă las rețeta mai jos)
250 g mascarpone (rece, scos de la frigider)
200 ml smântână dulce pentru frișcă (naturală, cu min. 30% grăsime) - rece, scoasă de la frigider
cca. 250 g pișcoturi
200 ml lichior de fistic sau sirop de zmeură diluat cu apă (pentru cei ce nu consumă alcool)
200 g zmeură proaspătă sau congelată + câteva boabe pentru decor
20 g de fistic tocat (pentru decor)
Mod de preparare:
Puneți în castronul robotului de bucătărie mascarpone, smântână dulce pentru frișcă și pasta de fistic. Cu mare grijă mixați totul, în etape, urmărind să nu se taie crema.
Alegeți un castron cu volum de cca. 2 l și puneți pișcoturi acoperite cu trei straturi de cremă de mascarpone cu fistic și boabe de zmeură. Primul strat de pișcoturi vor fi însiropate cu lichior de fistic. Adăugați apoi1/3 din cremă și presărați o treime din boabele de zmeură. Continuați similar cu stratul doi de pișcoturi și cremă și boabe de zmeură și cu ultimul rând de pișcoturi însiropate.
Se acoperă cu restul de cremă de fistic cu mascarpone pe care le aranjați cu dosul lingurii pentru a obține efectul de „valuri”.
Puteți încheia cu un decor compus din cele mai frumoase boabe de zmeură și puțin fistic tocat mărunt. Puneți apoi desertul la frigider pentru 8-10 ore. Se poate păstra 2-3 zile la frigider sau se poate congela în cutii cu capac.