Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Rețetă festivă de tiramisu cu fistic și zmeură

Italienii au multe versiuni de Tiramisu pe lângă cel clasic, cu cafea și cremă de mascarpone cu ouă. Iar o rețetă festivă de tiramisu este ce de tiramisu cu fistic și zmeură.

Dacă vrei să faci o prăjitură festivă pentru masa de Crăciun, poți alege un tiramisu cu fistic și zmeură care se pregătește asemănător cu rețeta clasică de tiramisu.

Ingrediente:

    300 g pastă de fistic (preferabil de casă - vă las rețeta mai jos)

    250 g mascarpone (rece, scos de la frigider)

    200 ml smântână dulce pentru frișcă (naturală, cu min. 30% grăsime) - rece, scoasă de la frigider

    cca. 250 g pișcoturi

    200 ml lichior de fistic sau sirop de zmeură diluat cu apă (pentru cei ce nu consumă alcool)

    200 g zmeură proaspătă sau congelată + câteva boabe pentru decor

    20 g de fistic tocat (pentru decor)

Mod de preparare:

Puneți în castronul robotului de bucătărie mascarpone, smântână dulce pentru frișcă și pasta de fistic. Cu mare grijă mixați totul, în etape, urmărind să nu se taie crema. 

Alegeți un castron cu volum de cca. 2 l și puneți pișcoturi acoperite cu trei straturi de cremă de mascarpone cu fistic și boabe de zmeură. Primul strat de pișcoturi vor fi însiropate cu lichior de fistic. Adăugați apoi1/3 din cremă și presărați o treime din boabele de zmeură. Continuați similar cu stratul doi de pișcoturi și cremă și boabe de zmeură și cu ultimul rând de pișcoturi însiropate.

Se acoperă cu restul de cremă de fistic cu mascarpone pe care le aranjați cu dosul lingurii pentru a obține efectul de „valuri”. 

Puteți încheia cu un decor compus din cele mai frumoase boabe de zmeură și puțin fistic tocat mărunt. Puneți apoi desertul la frigider pentru 8-10 ore. Se poate păstra 2-3 zile la frigider sau se poate congela în cutii cu capac.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: