Rețetă de sezon: tochitură de porc cu cârnați afumați!
Pentru amatorii de bunătăți de sezon o rețetă de tochitură de carne de porc și cârnați afumați este binevenită de Crăciun. Ingredientele principale sunt acum la îndemână iar alături de rețeta savuroasă puteți pune o mămăligă sau ouă cu brânză.
Pe lângă carnea proaspătă de porc vă trebuie cârnați tradiționali afumați, untură și condimente.
Ingrediente:
Tochitură:
1 kg carne porc
300 g cârnați afumați
7 căței usturoi
4 linguri untură
2 linguri boia dulce
3 foi dafin
2 căni vin alb
după gust sare, piper
Mămăligă și ouă:
2 căni mălai
5 căni apă
după gust sare
4 linguri ulei
4 buc ouă
5 linguri brânză
Mod de preparare:
Tăiați carnea în cuburi și cârnați în rondele și curățați usturoi. Tocati usturoiul mărunt topiți untura într-o cratiță și rumeniti carnea. După ce s-a rumenit carnea puneți cârnați și prăjiți totul 3 minute. Adaugă usturoi și mai lăsați două minute după care adăugați două căni de vin alb și un litru de apă și cele trei foi de dafin apoi acoperiți și fierbeți la foc mic 40 de minute. La final se adaugă sare, piper și cimbru. Completați cu apă, dacă e nevoie, și înăbușit încă 10 minute.
Pregătiți mămăligă din două căni mălai cinci căni de apă, sare și ulei. Deasupra mămăligii puteți pune ouă ochiuri și apoi să răzuiți brânză.