Secretele pentru cel mai gustos vin fiert

Vinul fiert este un simbol al iernii și implicit al Crăciunului. Pentru a prepara această băutură îndrăgită de români și nu numai, este esențial să urmezi câteva reguli fundamentale și să știi momentul ideal pentru adăugarea condimentele, astfel încât să obții un gust cu adevărat special.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

    vin sec sau demisec;

    zahăr sau miere;

    scorțișoară;

    cuișoare;

    anason stelat;

    ghimbir proaspăt;

    felii de portocală sau lămâie;

    esență de vanilie;

    nucșoară;

    fructe uscate (caise, stafide).

Mod de preparare:

Pune vinul într-o cratiță din inox sau emailată. Evită cratițele din aluminiu, pentru a preveni posibile reacții chimice. Adaugă zahărul sau mierea și amestecă bine până când se dizolvă complet.

Când vinul ajunge la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, adaugă scorțișoara, cuișoarele și anasonul. Menține-l pe foc mic, având grijă să nu ajungă să fiarbă, pentru a păstra toate aromele intacte. La final, pune feliile de portocală și, dacă dorești, adaugă câteva picături de esență de vanilie. 

Pentru a îndepărta condimentele și feliile de fructe, strecoară vinul. Servește-l fierbinte, într-un pahar sau cană termorezistentă, decorată cu o felie de portocală sau un baton de scorțișoară, pentru un plus de rafinament vizual.

Nu fierbe vinul la foc mare, în caz contrar, alcoolul se va evapora, iar băutura își va pierde din esență. Ține focul la temperaturi mici, sub 90 de grade Celsius. Reglează cantitatea de condimente și dulceața în funcție de gusturile tale personale.

Vizualizări: 1,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: