Masa de Paște ne va costa mai mult

Mai sunt două săptămâni până la Paște, însă pregătirile pentru masa de sărbători au început la nivel teoretic. În timp ce unii aleargă după cele mai bune ingrediente și preferă să gătească acasă, alții sunt cu ochii pe meniuri gata pregătite.

Cu toții trebuie să aibă însă bugete mai mari, dacă vor o masă bogată. Kilogramul de cozonac, pască și drob sare de 100 de lei.

Zeci de clienți își așteaptă rândul în fața unui grătar plin de carne. O friptură bine rumenită nu are voie să lipsească de pe masa de sărbători. Iar de Paște, cei mai mulți vor miel, ied sau oaie. Așa că oamenii au început deja să tatoneze terenul – la gust, dar și la preț.

Nicolae Ciobanu, fermier, a vorbit despre prețul cărnii, la Pro TV: „Undeva la 50 de lei kilogramul de carne, carcasă de miel. Și anul trecut a fost tot cam la fel. Drobul undeva la 100 de lei kilogramul, 80-100 de lei kilogramul. Anul trecut nu mai știu exact. N-aș vrea să mint. Undeva la 70 de lei kilogramul. Motorina a crescut, toate accizele au crescut!”

De asemenea, un kilogram de cozonac costă, în medie, 100 de lei, iar unul de pască, 120. Mai puneți în jur de 90 de lei pentru un kilogram de sarmale și peste 100 de lei pentru verdețuri și aperitive. Însă meniul poate varia – câte familii, atâtea obiceiuri.

Producătorii au deschis deja listele de comenzi pentru cei care nu vor să stea în bucătărie. Iar meniurile pentru o familie de 4-6 persoane costă peste o mie de lei.

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: