Caută de ani de zile crescători de animale pentru a le pune la dispoziție hectare de teren gratuit

Un gorjean stabilit în București caută de ani buni o familie dispusă să crească animale în comuna Bolboși, acolo unde bărbatul deține nu mai puțin de 23 de hectare de pășune. Cel care vrea să facă acest gest este dispus să-i ajute pe cei interesați să-și construiască o mică locuință, dar, în schimb, cere seriozitate și ca familia să se ocupe de creșterea animalelor.

„Caut o persoană sau o familie doritoare să se mute în satul Igirosu din comuna Bolboși, județul Gorj, pentru a crește capre sau oi în regim de subvenție. Se acordă sprijin financiar pentru construirea unei camere cu baie și bucătărie. Pășunarea se va face pe un teren învecinat de 23 de hectare comasate, iar decizia privind numărul de animale este exclusiv a persoanei sau familiei interesate, în funcție de posibilități.” este anunțul postat pe site-urile de profil.

Nu este prima dată când gorjeanul vrea să vină în sprijinul celor care doresc să se dezvolte în sectorul zootehnic.

„Nu mai vrea nimeni să muncească în țara asta. Eu înțeleg că este grea munca la animale, dar mă gândesc să ajut pe cineva care nu are posibilitatea, dar vrea să muncească. Din 2019 caut și nu găsesc. Am avut până atunci un băiat care a crescut capre, a făcut niște cursuri și a plecat să muncească în Germania pe buldoexcavator. A vândut atunci caprele și a plecat. De atunci nu am mai găsit pe nimeni.”

Gorjeanul este convins că, în orice alt județ al țării, ar fi găsit imediat fermieri dispuși să ia terenul și să-l folosească.

„În alte județe se pune accent pe ferme și pe creșterea animalelor. În Gorj se face, dar cu puțină muncă, se face totul robotizat. Dacă aș fi avut terenul în alte județe din țară, era bătaie pe el, dar aici nu este nimeni interesat pentru că nu li se oferă nici piața de desfacere. Nu îi ajută nimeni, la nivelul autorităților locale, să-și vândă produsele. Am observat că marii fermieri din Gorj își dau exemplu miei la export. În Gorj nu li se creează portițe pentru a-și valorifica mărfurile. Eu cred că de fapt aceasta este marea problemă a județului."

Galerie foto


Vizualizări: 3,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: