Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Cum să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură!

Când vine vorba de carnea de porc, mai ales cea marinată, există câteva secrete. Termenul de marinadă este doar un sos în care punem o proteină pentru a o ajuta să prindă aromă, să înmoaie carnea și să facă mâncarea să aibă un gust foarte bun. 

Dacă gătiți carne de porc, este nevoie de o marinadă care să conțină acizi, ulei sau paste. Acizii, cum ar fi sucul de lămâie și de lime, ajută la obținerea cărnii super fragede și suculente, în timp ce sosurile precum sosul de soia, pasta de chili sau miso echilibrează aciditatea și oferă un plus de savoare.

Uleiul este, fără îndoială, cea mai importantă parte, deoarece ajută la emulsionarea marinadei într-un sos mai gros care face infinit mai ușoară acoperirea cărnii și poate asigura că mâncarea se va găti mai uniform.

În cazul fripturii de porc, o puteți marina până la 24 de ore pentru a înmuia cu adevărat carnea și pentru a lăsa aroma să se absoarbă. Aceste amestecuri nu conțin doar condimente sau ierburi, ci necesită și ingrediente lichide pentru a condimenta alimentele.

Pentru a avea cea mai bună carne de porc marinată, va trebui să combini trei ingrediente lichide care dau suculență și aromă marinadelor de casă, având proteine hidratate cu un gust acru, dar proaspăt în același timp.

Oțetul alb sau de mere te ajută să marinezi carnea de porc.

Deoarece este o fermentație naturală a trestiei de zahăr sau a mărului, oțetul alb este folosit în mod obișnuit în conserve, murături și sosuri pentru a le da o notă de aciditate și prospețime. 

Sucul de lămâie este extras direct din citrice, prin zdrobirea ușoară a pulpei pentru a păstra fibrele sau acele segmente mici, astfel încât oferă amestecurilor aciditate, gust și aromă.

Un sfert de cană de suc de portocale proaspăt stors și strecurat va fi ingredientul perfect pentru a da suculență, aciditate și o notă rafinată de citrice marinadelor. 

Când pregătiți marinadele de casă pentru marinat carnea, nu ezitați să încorporați unul dintre aceste trei ingrediente lichide pentru un rezultat uimitor. 

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: