Pompierii din alte județe preiau misiunile în Galați

Astăzi, pompierii care au sprijinit echipele ISU Galați se vor întoarce la unitățile lor de origine. În locul acestora, aproape 1.000 de salvatori din 26 de unități subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vor prelua misiunile în zonele afectate de inundații, informează ISU Gorj.

Forțele de intervenție care vor sosit în județul Galați provin din 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență, inclusiv din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, precum și de la ISU București-Ilfov și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Aceste echipe vor fi pregătite să acționeze timp de cel puțin trei zile pentru a continua operațiunile.

În ultimele zile, pompierii au fost extrem de activi în județul Galați, implicându-se în evacuarea apei din 231 de gospodării, inclusiv din beciuri, și au desfășurat peste 1.000 de misiuni pentru curățarea curților, caselor, șanțurilor și fântânilor afectate. De asemenea, au fost efectuate lucrări de decolmatare pentru a restabili accesul pe drumurile locale și pentru a evacua bunurile cetățenilor.

Eforturile echipei au vizat și protejarea obiectivelor importante, precum 4 biserici, 10 școli și centre sociale, toate afectate de inundații. De asemenea, s-au realizat intervenții pentru recuperarea animalelor aflate în pericol.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația și să se asigure că toate măsurile necesare sunt implementate eficient pentru gestionarea situației din zona afectată.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: