Întârzieri în validarea mandatelor primarilor din Gorj

Procesul de validare a mandatelor pentru consiliile locale și primarii din județul Gorj întâmpină dificultăți, fapt care întârzie organizarea ceremoniilor oficiale de preluare a funcțiilor. Prefectul județului, Virgil Drăgușin, a explicat că lipsa de sincronizare între validările consiliilor locale și cele ale primarilor creează probleme în desfășurarea festivităților.

Deși mandatele unor primari au fost deja validate de instanțele de judecată, doar 15 aleși locali din județ au primit confirmarea necesară pentru a depune jurământul.

Prefectul Virgil Drăgușin a precizat că validarea mandatelor se desfășoară în etape, însă acestea nu sunt aliniate. „În acest moment ne aflăm în plină procedură de validare a aleșilor locali rezultați în urma alegerilor din 9 iunie 2024. [...] Problema pe care o avem, în momentul de față, este că nu vin în același timp validările de Consiliu Local și de primar. Așteptăm să împerechem aceste încheieri de ședință, astfel încât să putem ține festivitatea de constituire și pentru primar, și pentru Consiliul Local”, a declarat prefectul pentru Gorj TV.

Până la finalizarea procesului de validare, alte festivități oficiale sunt amânate, iar primarii și consilierii locali vor trebui să aștepte pentru a-și prelua noile atribuții.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: