Care sunt secretele pentru ca hainele tale să aibă mereu un miros plăcut?

În anotimpurile călduroase este foarte ușor să îți usuci hainele afară și acestea vor avea un miros frumos pentru mult timp. Adevărata provocare vine în momentul în care temperaturile scad și ești nevoită să întinzi rufele proaspăt spălate și îți dorești ca acestea să își păstreze mirosul fresh. Există mai multe metode care îți pot garanta un astfel de rezultat iar printre acestea nu sunt incluse cantități mai mari de balsam sau detergent.

         Pentru ca hainele tale să aibă un miros plăcut, ține cont de sugestiile de mai jos și te vei bucura de prospețime la fiecare pas!

·         Igienizează mașina de spălat!

De-a lungul timpului, după nenumărate spălări, în interiorul mașinii tale de spălat se pot acumula reziduuri care pot emana mirosuri neplăcute. Există mai multe metode prin care o poți igieniza. Poți apela la ajutorul soluțiilor pe care le ai  în casă. În compartimentul dedicat balsamului de rufe, adaugă două măsuri de oțet și alege un program de spălare la temperatură înaltă. Nu adăuga haine în mașină! Dacă ai un model mai nou, după ce faci acest pas, poți opta și pentru programul de dezinfectare. De asemenea, nu neglija garnitura de cauciuc precum și sticla de la ușa mașinii. Umezește o lavetă și curăță bine toate suprafețele.


·         Nu încărca prea mult mașina!

Pentru a te asigura de faptul că hainele tale vor fi bine curățate, încearcă să pui o cantitate mai mică în mașina de spălat. De asemenea, este indicat să respecți și instrucțiunile de spălare care se găsesc pe etichetele tuturor articolelor vestimentare. În plus, poți contribui la mirosul plăcut al hainelor tale dacă alegi un balsam de calitate. Acesta are și rolul de a prelungi durata de viață a țesăturilor.


·         Acordă atenție procesului de uscare!

Nu doar calitatea produselor utilizate la spălatul rufelor contribuie la mirosul plăcut al acestora. Este foarte important și modul în care acestea sunt uscate. Dacă locuiești la bloc, atunci poți opta pentru unul din nenumăratele modele de uscătoare de rufe Leifheit conform spațiului pe care îl ai la dispoziție. Pe yalco.ro găsești o gamă variată de produse de unde poți alege ceea ce ai nevoie. De îndată ce s-a terminat programul de spălat, scoate hainele din cuva mașinii, scutură-le și pune-le la uscat. Este indicat să lași uscătorul cu haine într-o camera unde poți lăsa geamul deschis sau rabatat pentru a evita creșterea nivelului de umezeală ce poate genera probleme.


·         Folosește un parfum de rufe!

Pentru a prelungi mirosul plăcut al hainelor tale, pe lângă o măsură de detergent și una de balsam, adaugă în compartimentul mașinii de spălat și parfum de rufe. Acesta ajută la eliminarea mirosurilor mai puțin plăcute și oferă o aromă aparte pieselor tale vestimentare. Poate fi folosit cu încredere pe orice tip de țesături întrucât nu le va deteriora. De asemenea, parfumul de rufe poate fi folosit fără griji de persoanele cu alergii la diverși detergenți din comerț.


Dacă vrei să te bucuri de prospețimea hainelor tale o perioadă cât mai lungă de timp, atunci ține cont de sfaturi menționate mai sus!

Poză de Karolina Grabowska pe Pexels.com

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: