Consilierii locali nu ar veni la ședințe pentru o mie de lei, crede primarul Romanescu

Mulți gorjeni muncesc din greu pentru fiecare leu, dar aleșilor locali li se pare că ar fi prea mult să-și miște fundul la ședințe pentru o mie de lei. Ne fac însă favoarea de a participa, de cele mai multe ori în tăcere, la ședințele online. Primarul Marcel Romanescu este convins că ar rămâne fără Consiliu Local la Târgu Jiu, dacă ar face imprudența să cheme aleșii la ședințe, în primărie, pentru o sumă derizorie, se pare. 

Actualii consilieri municipali, la fel și cei județeni, sunt necunoscuți publicului larg deoarece ședințele au fost în principal online, departe de ochii presei și ai cetățenilor.

La Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu declară că dacă ședințele ar fi fost fizice s-ar fi desființat Consiliul Local (CL), deoarece consilierii nu ar fi vrut să vină la ședințe. Acum acesta spune că va fi supusă votului modalitatea de organizare a consiliului local, nu știe cum va vota majoritatea, însă aduce tot felul de argumente pentru care ședințele ar trebui să fie departe de ochii târgujienilor. 

Ședințele online ale Consiliului Județean Gorj sunt live pe canalul de YouTube, dar cele ale Consiliului Local Târgu Jiu nu se știe unde pot fi vizionate ședințele de consiliu sau dacă ele sunt înregistrate.

Nu mai există prezență fizică, nu există dezbatere și a fost luat dreptul unui cetățean de a participa la ședința de Consiliu Local. Iar consilierii locali rămân necunoscuți comunității. 

Primarul Marcel Romanescu are mai degrabă argumente pentru care ședințele trebuie să rămână online. În mandatul trecut, declară acesta, dacă întâlnirile dintre consilieri nu erau online, și ar fi fost obligați să vină în sala de ședințe din primărie, Consiliul local ar fi fost dizolvat. 

"În această perioadă a ultimilor 4 ani de zile, numărul de ședințe de Consiliu Local a crescut de 5 ori raportat la un mandat normal. Unii consilieri sunt profesori, alții au businessuri, de fiecare dată, faptul că am putut convoca ședința online a fost un mare avantaj pentru administrația locală. Exista riscul să se dizolve Consiliul Local, inclusiv oameni din echipa mea, după primele ședințe ar fi spus, e prea mult, să vin de cinci ori pe lună, mai bine prefer să renunț, pentru o mie de lei pe lună…. Dar faptul că am avut această modalitate cu CL. Și de această dată voi cere votul majorității consiliului local, să spunem deschis cum se vor desfășura ședințele pentru mandatul următor. Le putem organiza și fizic și online”, a declarat Marcel Romanescu într-un interviu la TV Sud.

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: