Părinte: Este un spațiu insalubru, foarte mic

Robert Vrânceanu, părintele unui copil de grădiniță din Târgu Jiu, reclamă condițiile proaste în care sunt ținuți copiii. „Spațiul în care se află acum copiii este un spațiu insalubru, foarte mic. Vorbim despre 54 de copii împreună cu trei cadre didactice. Într-un spațiu de 60 de metri pătrați nu cred că se poate învăța”, acuză tatăl unui copil înscris la grădinița Vis de copil, intrată în reabilitare. Pe perioada lucrărilor, copiii au fost mutați într-o grădiniță de la parterul unui bloc din cartierul Debarcader, care a devenit astfel supraaglomerată. 

Vrânceanu a fost la conferința de presă a PNL Gorj, partid care a propus închirierea unui spațiu adecvat, unde copiii să poată învăța până la finalizarea reparațiilor. „Am propus, prin câteva discuții, dacă tot primăria nu găsește un spațiu, să găsim noi un spațiu. Din câteva telefoane am găsit locații disponibile, care să fie și mult mai aproape de vechiul amplasament. Fiind un spațiu privat, el poate să fie închiriat, în primul rând, de primărie. În loc să rezolve problema, primarul nu face altceva decât să saboteze orice idee”, a spus Iulian Popescu, președintele PNL Târgu Jiu.

Robert Vrânceanu respinge ideea învățământului online, propus de autoritățile locale: “Ei au venit cu soluția învățării în mediul online. În mediul online, consider că nu se poate face chestia asta. Copilul merge în continuare la grădiniță, tot acolo, în apartament. Normal trebuia să treacă în mediul online de ieri. DSP-ul dăduse soluție șapte zile. Astăzi este joi, miercurea trecută au dat. Până ieri a fost termenul. Am fost personal la spațiul despre care discutam anterior. Este un spațiu decent. Doamna de acolo este dispusă să colaboreze cu noi. Mi-a spus personal : dimineața să fie grădiniță, iar după amiază să fie after school. Am fost la domnul primar, avusesem o audiență cu el, dar m-a primit domnul viceprimar. Mi-a spus că o să găsească o soluție, dar au trecut vreo două săptămâni de atunci”.

Lucrările de modernizare la Grădinița „Vis de Copil” vor fi finalizate în 2025.

Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: