Minerii și-ar putea recâștiga pensiile pe care le merită

Veste bună din Senat! Deputatul Radu Miruță anunță că Senatul României a votat proiectul de lege depus de el și care ar trebui să îndrepte pensiile celor care au lucrat în condiții grele și au grupă de muncă. Deși, inițial, senatorii au respins acest proiect, legea a fost aprobată, în final. Ca să treacă, trebuie să fie votată și de Camera Deputaților. 

Deputatul Radu Miruță spune că aceasta e doar o victorie de etapă și că a făcut sesizare și la Comisia Europeană pentru a atrage atenția că România nu respectă principiul de contributivitate, așa cum e subliniat în PNRR, și că oamenii care au grupă de muncă s-au ales cu pensiile ciuntite din această cauză.

„După ce săptămâna trecută, senatorii PSD și PNL au respins acest proiect, am trimis Comisiei Europene sesizarea cu privire la nerespectarea bucății din PNRR care obliga la o pensie pe contributivitate, iar marți seara târziu Senatul României a votat acest proiect de lege. E o victorie de etapă, o satisfacție că dacă lucrezi pe patru planuri în paralel, se potrivește un context astfel încât să reușești. Asta trebuie făcut în Parlament chiar dacă ei spuneau: Miruță, ce faci tu cu partidul tău mai mic dacă nu reușești să treci? Eu le spuneam: Aveți răbdare? Uite că, într-un final, lucrurile astea duc înspre un rezultat pozitiv. O nedreptate nu poate fi acoperită politic indiferent cât de puternică e gura și propaganda celor care vor să facă asta. E un pas mare pentru toți oamenii care au lucrat cu grupe de muncă, cei din CEO, cei din zona de petrol și gaze, cei de la UM Sadu, cei care au lucrat la fabrica de cărămidă, de sticlă”, a declarat Miruță, într-un interviu la Radio Infinit.

Proiectul trebuie să fie votat și de Camera Deputaților. „Săptămâna viitoare, vom avea întâlnire cu sindicate, cu oameni reprezentativi din domeniile de activitate astfel încât să nu rămână nimeni în urmă”, a mai completat Radu Miruță.

Vizualizări: 1,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: