Copii de grădiniță, prinși în jocul politicienilor

Zeci de copii de grădiniță din Târgu Jiu sunt trimiși să facă orele online, spre revolta părinților și nu numai. S-a ajuns în această situație pentru că Grădinița nr. 13 „Vis de copil” a intrat în modernizare. Copiii au fost mutați inițial într-o grădiniță situată într-un bloc din cartierul Debarcader, asta până la un control al Direcției de Sănătate Publică Gorj, care a arătat că spațiul nu corespunde normelor necesare desfășurării în condiții adecvate a orelor. Erau 54 de copii în doar 60 de metri pătrați.

Reprezentanții PNL Gorj au depus ieri o adresă la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Aceștia au solicitat identificarea unui spațiu adecvat pentru relocarea temporară a copiilor, fie din patrimoniul comunității locale, fie din proprietăți private care pot fi închiriate.

Liberalii au anunțat că vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, un spațiu identificat în apropierea sediului actual al grădiniței “Vis de copil”, unde a funcționat anterior un after-school, în cazul în care primăria nu reușește să găsească o modalitate prin care orele să se defășoare fizic.

„Am identificat deja un spațiu în aproprierea sediului grădiniței nr. 13 - Vis de Copil, în care, în trecut, a funcționat un after-school. Vom suporta costurile de închiriere și utilitățile, urmând să îl punem la dispoziție, cu titlu gratuit, Primăriei Municipiului Târgu Jiu”, transmite PNL Gorj. 

Costurile de închiriere și utilitățile vor fi acoperite de liberali, până la finalizarea reparațiilor la grădiniță, dacă Primăria Târgu Jiu va accepta propunerea, ceea ce este puțin probabil.

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: