Șoșoacă nu poate candida la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a transmis oficial că a invalidat candidatura reprezentantei SOS România, Diana Șoșoacă, la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Șoșoacă nu are nicio cale de atac, decizia CCR este definitivă și s-a luat cu majoritate de 5-2, alti doi judecători fiind absenți.

Prima reacție a Dianei Șoșoacă a venit pe facebook. Aceasta se afla într-un live, când a fost informată că nu mai poate candida la președinția României și s-a dezlănțuit:  „Este inacceptabil așa ceva, în condițiile în care nici măcar nu am fost citată. S-au încălcat grav toate drepturile procesuale (…)” Șoșoacă i-a acuzat pe evrei „de implicare în procesul Constituțional”.  Ea a ieșit din live pentru a „verifica ce se întâmplă”.

 
Contestațiile la CCR în ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă au fost depuse de Mihai Gheorghe Ursa și de Amalia Bellantoni, fostă membră a SOS România. Cei doi au acuzat-o pe Șoșoacă de „ură rasială”, „semnături de susținere false”, „nerespectarea statutului partidelor și încălcarea Constituției”.

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: