Contre pe indemnizația dintr-o comisie a CJ Gorj

Discuții în Consiliul Județean Gorj legat de indemnizația pe care o primesc membrii unei comisii. Este vorba despre Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, unde un membru încasează până la 3000 de lei pentru câteva întâlniri anuale. Liberalii propun ca indemnizația să fie una modică, iar banii să fie utilizați pentru comunitate.
Gabriela Târsu, lidera consilierilor județeni, a declarat că va redepune proiectul, deși a fost respins, în timp ce șeful CJ Gorj, Cosmin Popescu, crede că această comisie este eficientă.
Consilierii PNL au propus un nou amendament în cadrul ședinței de Consiliu Județean prin care solicită ca indemnizația membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică să fie redusă la suma de doar 15 lei. Proiectul a fost respins, însă liberalii vor continua cu acesta, conform declarației liderei PNL, Gabriela Târsu, care este de părere că ATOP nu a reușit să găsească soluții reale la problemele comunității, sugerând că membrii ATOP fac parte din această organizație datorită indemnizației lunare: "Cred că în ATOP nu ar intra aceleași persoane, dacă cuantumul acestei indemnizații ar fi scăzut. De asta am depus amendamentul acum, vom reveni cu el și data viitoare dacă acum îl respingeți. Până acum ATOP nu a reușit să livreze rezultate notabile sau dacă a avut rezultate să aibă capacitatea de a le expune public, în așa fel încât oamenii să știe că ATOP reprezintă o entitate care are soluții reale, de aceea, vă rog să luați în calcul ca această indemnizație să fie diminuată, ea nu trebuie să fie chiar suma de 15 lei, pe care am propus-o noi, să fie o sumă decentă, mi se pare mult prea mult cât s-a oferit membrilor ATOP în trecut”.
Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, răspunde acestor acuzații, afirmând că ATOP Gorj este un exemplu pentru celelalte județe în ceea ce privește activitatea comisiei :
"Am participat la multe ședințe ale Uniunii Naționale ale Consiliilor Județene din România, iar Gorjul este dat exemplu în ceea ce privește activitatea ATOP pe modul de coordonare și dotare.
Suntem cei care am inițiat și am dotat Poliția română, cu primele Drugteste, suntem primii care am dotat jandarmeria, nici măcar echipamentele de serviciu nu le aveau. Am fost primii care am dotat Trupele de Intervenție Specială , ale căror uniforme se rupeau, noi prin atitudinea Atop-ului am dotat Poliția Română și vom dota. Sigur că o să revin cu o propunere și o să o supunem Consiliului Județean”, a declarat Cosmin Popescu.
Vizualizări: 937
Distribuie Trimite pe WhatsApp