Încă o comună din Gorj va avea stație de încărcare electrică

Comuna Telești se va număra printre localitățile din Gorj unde va exista o stație de încărcare a mașinilor electrice. Autoritățile locale lucrează la acest proiect în colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj. Cel mai probabil stația va fi amplasată în fața primăriei din Telești.

Chiar dacă locuitorii din comuna Telești nu dețin încă mașini electrice, doar câteva hibrid, autoritățile locale vor să facă această investiție pentru că în localitate este trafic intens.

”În acest moment lucrăm în colaborare cu cei de la Consiliul Județean la un proiect pentru amplasarea unei stații de încărcare electrică. Cel mai probabil aceasta va fi amplasată în fața primăriei, pentru că este pe DN67, drum intens circulat. Nu știm deocamdată ce valoare va avea pentru că este un proiect mai amplu în care sunt cuprinse mai multe localități”, a declarat Romulus Bâldea, primarul din comuna Telești.

Autoritățile locale lucrează și la un alt proiect care depinde de această stație de încărcare electrică. ”Noi vrem să achiziționăm și un microbuz electric pentru transportul elevilor. Nu ne permitem această investiție de la bugetul local, dar o să depun proiect pe diferite programe de finanțare”, a mai spus primarul din Telești.

Vizualizări: 2,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: