Panourile fotovoltaice, tot mai căutate de primarii gorjeni

Tot mai mulți primari din Gorj aplică la metoda de a monta panouri fotovoltaice, pentru a mai reduce din costul facturii la energia electrică. De exemplu, cel din Prigoria vrea să monteze astfel de panouri cu bani de la bugetul local.

Primarul din Prigoria, Lucian Goață, spune că investiția s-ar ridica la circa 76.000 de euro. De asemenea, primarul a mai afirmat că a discutat cu cei din Consiliul Local pentru ca sumele de bani care se duc spre CEZ să meargă spre o astfel de investiție.

”Am cerut oferte de la mai multe firme de electricitate pentru a monta panouri solare la stația de alimentare cu apă. O să analizăm toate ofertele. Valoarea este destul de mare. Mi-aș dori să facem investiția din bugetul local. Și banii din bugetul local sunt puțini, dar vom vedea după ce oamenii vor plăti taxele și impozitele. Cea mai mică ofertă pe care am primit-o ar fi de 76.000 de euro. Odată cu aceste panouri, costurile ar fi zero la sistemul de alimentare cu apă. Astfel, banii pe care i-am da la CEZ i-am putea investi în aceste panouri”, a spus primarul din Prigoria, la Radio Infinit. 

Panouri fotovoltaice au montat mai mulți primari din Gorj. Un altul este cel din Roșia de Amaradia. Acesta a montat mai multe panouri pe primărie, pentru a reduce costul facturilor la energia electrică.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: