Când ar putea începe lucrările la noul spital din Târgu Jiu

Se vorbește de ani buni despre un nou spital în județul Gorj, dar, până acum, demersurile sunt doar la stadiul de proiect. Spitalul 700 va fi extins, promit autoritățile. Consiliul Județean Gorj a alocat fonduri pentru un studiu de fezabilitate și caută fonduri pentru un spital modern. Reprezentanții unității medicale susțin că lucrările ar putea începe însă în patru, cinci ani.

Actuala clădire în care funcționează spitalul 700 va fi extinsă și va avea nouă etaje iar, pe acoperiș, un heliport. Toate secțiile vor fi concentrate în noua clădire. Astfel, nu se va mai pierde timp prețios cu transferarea pacienților dintr-o clădire în alta, așa cum se procedează în prezent.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a explicat că investiția va duce, implicit, și la cheltuieli mai mici pentru spital. “O extindere de P+9, cu heliport la ultimul etaj astfel încât toate secțiile din spitalul de pe Tudor Vladimirescu să fie relocate la spitalul 700. Atunci s-ar elimina aceste discuții cu transferul pacienților dintr-o parte în alta, cu timpii pierduți si inclusiv reducerea cheltuielilor. Atunci nu mai e nevoie de electricieni în trei ture și într-o locație și în alta. Consiliul Județean a alocat fonduri pentru un studiu de fezabilitate, urmând să fie înaintată documentația pentru obținerea finanțării. Ne dorim cu totii acest obiectiv. Va fi un lucru extraordinar pentru județul Gorj”.

Cel mai probabil, susține Vienescu, în patru - cinci ani ar putea începe lucrările la noua investiție. „Calculul făcut de firmă arată că există spațiu suficient. Este și parcare asigurată. Spațiul e destul de amplu în spatele spitalului pentru a aduce tot spitalul la un loc. Probabil că va fi o perioadă destul de lungă, de patru, cinci ani, de aprobare, încheiere a contractelor și începerea lucrărilor de realizare”, a mai spus Vienescu.

De circa 70 de milioane de euro ar avea nevoie Consiliul Județean să realizeze această clădire. În prezent, Spitalul Județean de Urgență funcționează în trei clădiri, din Târgu Jiu, situate în zone diferite: Tudor Vladimirescu, Progresului și A. I. Cuza. 

Vizualizări: 3,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: