Cere limitatoare de viteză pe Bulevardul "Brâncuși"

Un consilier județean solicită Primăriei Târgu Jiu să monteze limitatoare de viteză pe Bulevardul "Constantin Brâncuși" din municipiu. Anca Bordușanu este membru în Autoritatea pentru Ordine Publică Gorj și a transmis municipalității să monteze relantoare pe ambele sensuri de mers. 

Inițiativa vine după ce, duminică, doi pietoni, soț și soție, au fost spulberați pe o trecere de pietoni de pe acest bulevard. Femeia n-a mai avut nicio șansă. A murit pe loc. Soțul ei este internat în Secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Șoferul era băut. 

"În calitate de membru A.T.O.P. Gorj, solicit Primăriei Municipiului Târgu Jiu montarea, cu celeritate, de relantoare (limitatoare de viteză) pe Bulevardul Constantin Brâncuși, pe ambele sensuri de mers.

În acest fel, se reduce considerabil riscul producerii de evenimente rutiere soldate cu victime omenești, ca cel de ieri.

De asemenea, consider că se impune o analiză riguroasă și în alte zone ale municipiului, intens circulate. Nu pot exista întârzieri ”motivate” întrucât, vremea permite realizarea acestor operațiuni", a fost mesajul consilierului județean, Anca Bordușanu.

Și IPJ Gorj a transmis că a făcut astfel de solicitări către Primăria Târgu Jiu. Cu toate aceste, n-au fost puse în practică de municipalitate. 

"În lunile februarie și martie ale anului 2020, în scopul prevenirii unor evenimente rutiere cu consecințe grave, politiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Targu Jiu au solicitat Primariei Municipiului Târgu Jiu montarea unor limitatoare de viteză pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din municipiul Târgu Jiu.
De asemenea, în luna octombrie 2019, polițiștii Serviciului Rutier au solicitat supraînălțarea trecerilor de pietoni de pe principalele bulevarde din municipiu".

Vizualizări: 1,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: