Fac gărzi în zile cu cazuri puține. Ce susține Curtea de Conturi!

O situație mai puțin obișnuită a fost depistată de un control al Curții de Conturi la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. 

Conducerea unității spitalicești a fost de acord ca, în Compartimentul de Dietetică, cei doi specialiști să facă de gardă doar în weekend când sunt internări mai puține și să se recupereze în timpul săptămânii. 

Inspectorii Curții de Conturi au pus în vedere conducerii Unității Spitalicești să refacă graficele în așa fel încât să fie asigurată continutiate la compartimentul dietetic.

„S-a constatat faptul că în zilele de repaus săptămânal (sâmbăta și duminica) sunt prezenți constant cei doi dieteticieni, care ulterior recuperează prin timp liber corespunzător (patru zile lucrătoare consecutive), ceea ce denotă că pentru asigurarea desfășurării activității în cadrul compartimentului dietetică, se poate stabili un alt grafic de lucru ce ar presupune prezența celor doi în cursul săptămânii, atunci când se înregistrează un număr mare de internări pe secțiile spitalului, față de zilele de repaus. Recomandarea formulată a fost instituirea și aplicarea eficientă a unor mecanisme de control asupra graficului lunar de lucru întocmit la compartimentul dietetică, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității desfășurate în cadrul acestuia în zilele lucrătoare, atunci când se înregistrează un număr mare de internări pe secțiile spitalului, față de zilele de repaus”, se arată în raportul Curții de Conturi Gorj.

Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: