Aleșii locali din Mătăsari, plătiți ilegal

Aleșii locali din comuna gorjeană Mătăsari au primit indemnizații mai mari decât cele prevăzute în lege. Constatarea a fost făcută în urma unui control al Curții de Conturi.

“Corespunzător perioadei decembrie 2022 - noiembrie 2023, s-a constatat acordarea și plata indemnizațiilor aleșilor locali, mai mari decât cele cuvenite cu suma de 53.134 lei, întrucât cuantumul acestora exced cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în raport. 

Și unii funcționari din primărie au primit bani fără respectarea legii. “De asemenea, s-a constatat că începând cu luna februarie 2023 entitatea a acordat diferențe salariale pentru o perioadă anterioară în sumă de 31.259 lei personalului din aparatului de specialitate al primarului, fără ca acestea să fie aprobate prin hotărâre de consiliu local. În plus, corespunzător perioadei decembrie 2022 - noiembrie 2023 s-a acordat și plătit spor urbanism, în cuantum de 10.420 lei brut, fără ca acest spor să fie prevăzut de legislația în vigoare”, mai arată sursa citată.

Acum, administrația locală va trebui să ia măsuri pentru recuperarea sumelor. (A.M.)

Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: